הבניין ע"ש לסלי וסוזן גונדה

 

המרכז לחקר המוח שוכן בבניין בעל שבע קומות, בקצה הצפוני של קמפוס בר אילן, בצמוד לפקולטות לפסיכולוגיה ולחינוך.

 

הארכיטקטורה הייחודית של הבניין תוכננה כדי לאפשר שיתוף פעולה מירבי בין החוקרים בבניין, המגיעים מתחומים מדעיים שונים. כך למשל, בכל קומה קיים חלל מרכזי ציבורי המעודד עבודה משותפת. כמו כן קיימת בבניין גלריה פתוחה בת שש קומות, ואודיטוריום המכיל 300 מקומות ישיבה, בו מתקיימים קורסים, סמינרים וכנסים מדעיים.

 

הארכיטקטורה הפנימית של הבניין, שתוכננה ועוצבה ע"י האמן יעקב אגם, כוללת מוטיב יחודי: בכל קומה חללי העבודה המשותפים הם עגולים ונמצאים האחד מעל השני ליצירת מבנה גלילי במרכזו של הבניין, המזכיר מיקרוסקופ ענק. בתחתית המיקרוסקופ כעין צלחת שקופה, בקומה הראשונה, המעבירה אור לקפיטריה ולפטיו בקומת הקרקע. 

 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player